Hej Emelia - färskvaruchef på City Gross i Ytterby

citygross ytterby.jpg

 

Det här är Emelia Andersson, hon har arbetat på City Gross i Ytterby sedan 2012 och började som medarbetare i fisk och deliavdelningen. Sedan dess har hon genomgått utbildningarna Ung Talang, Diplomerat Ledarskap del ett och två. Idag är hon butikens färskvaruchef.

Emelia är 30 år och bosatt i Göteborg. Efter studenten arbetade hon i en fiskbil i fem år och när hon 2012 blev tillfrågad att börja arbeta i City Gross-butiken bredvid, tackade hon ja.

– Jag blev fisk- och deliansvarig, vilket var jättekul. När jag blivit fullärd inom ett område vill jag gärna gå vidare till ett nytt och bli så bra jag bara kan där. Jag tyckte att frukt och grönt var spännande och blev ansvarig för detta i butiken 2016. Åren efteråt utvecklade vi avdelningen rejält och inspirerade andra City Gross-butiker på vägen, säger Emelia.

Ett par år senare nämnde hon målet att bli färskvaruchef under ett medarbetarsamtal. Hon gick då utbildningen Ung Talang och antog sedermera denna roll 2018. Hon berättar att utbildningen gav en bra bild över Bergendahls Food, men också ett nätverk inom organisationen. Därefter har Emelia genomgått båda delarna inom Diplomerat Ledarskap.

– Under Diplomerat Ledarskap fick jag verktyg att förstå vilken typ av ledare jag vill vara, nämligen coachande, stabil och med självgående team. Det är givande att komma till insikt om att varje individ behöver olika saker utifrån sin personlighet. Alla vill inte ha information på samma sätt eller ta diskussioner på samma vis, säger hon.

Emelia tycker att det varit värdefullt att få verktyg för samtalen som hon beskriver som svårare. Än idag tar hon fram underlag från utbildningen om samtalsmetodik och grupputveckling. På frågan om vad hon ser sig göra i framtiden är saken klar.

– Just nu vill jag vara den bästa färskvaruchefen som jag bara kan. Jag har inte lärt mig allt än, men när den dagen kommer vill jag bli butikschef. Just nu älskar jag mitt arbete. Det är alltid någon som håller en om ryggen och samtidigt finns det en stor frihet från min chef som utmanar oss att testa nya idéer. Fantastiskt ledarskap är verkligen a och o!

Lediga jobb

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor