Ökad trygghet för våra medarbetare

Lager-TeamTailor.jpg

I syfte att minska smittspridningen har många av våra medarbetare fått förändrade arbetsförhållanden. Medarbetare i transport- och lagerverksamhet har fått nya moment och rutiner att förhålla sig till.

 

Samtidigt har de i perioder fått en ökad arbetsbelastning till följd av den hamstringsvåg som inföll tidigt under våren och senare till följd av en ökad andel e-handlande kunder. Ett riskområde som tidigt under pandemin identifierades var varumottagningen på centrallagret i Hässleholm. Hit kommer dagligen transporter med varor, inte sällan från internationella leverantörer. För att minska risken för smittspridning mellan chaufförer och lagermedarbetare infördes en rutin där chauffören vid ankomst fick tillgång till ett avskilt väntrum med pentry och toalett medan vi själva lossade lasten.

- På ett strukturerat sätt har vi jobbat med att riskbedöma samt genomföra åtgärder för att minska risken för smittspridning. Det mesta har handlat om avstånd och hygien och där våra medarbetare har gjort en stor omställning när man tvingas tänka smittsäkert i allt man gör, både på jobbet och fritiden. Som en samhällsbärande funktion är det otroligt viktigt att vi håller oss friska och säkrar upp vår verksamhet, säger Anders Endertorp, logistikdirektör på Bergendahls Food.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor