Bergendahls Food lanserar bestick av återvunnen träfiber som lämnar 0% CO2-avtryck

För att kunna erbjuda sina kunder ett mer miljövänligt alternativ till plastbestick lanserar nu Bergendahls Food återanvändningsbara bestick av naturmaterial, under det egna varumärket Favorit. Även varumärket Budget får sin egen variant gjord av björk.

Favorit återanvändningsbara bestick tillverkas till 100 procent av träbaserade råvaror som kommer från restprodukter av befintlig skogsindustri. De blir ett ansvarsfullt alternativ till nuvarande fossila eller biobaserade engångsbestick och är tänkta som ett mer hållbart alternativ efter att Bergendahls Food valt att plocka bort plastbestick ur sitt eget sortiment.

Vi har tagit fram detta besticksortiment för att skapa ett mer hållbart alternativ nu när vi inte längre har plastbestick i vårt eget sortiment. Det känns jättekul att kunna erbjuda våra kunder dessa fina bestick, passar perfekt nu när utomhussäsongen drar igång på riktigt, säger Jacqueline Willert, produktchef på Bergendahls Food.

Favorit återanvändbara bestick är ett funktionellt, starkt och hållbart bestick med en blank yta som ger en mjuk munkänsla och ingen kvarvarande smak. De har ett lägre ekologiskt fotavtryck än andra biobaserade bestick, vilket ger koldioxidavtryck (CO2) minskning upp till 90% och råvaran CO2-fotavtryck förblir 0% efter förbränning.

De är riktigt starka och kan till och med diskas i diskmaskinen och återanvändas om, om och om igen. Samtidigt får BUDGET sin variant på björk som blir ett hållbart engångsalternativ, säger Jacqueline Willert

Lanseringen av Favorits bestick i träfiber är ett steg på vägen för Bergendahls Food att all fossil råvara i plastförpackningarna ska vara utbytt till fossilfritt eller återvunnen plastråvara år 2030. Favorit återanvändbara bestick kan återvinnas tillsammans med andra plastmaterial och i slutet av sin livscykel är dessa bestick en förnybar energiresurs.


Lediga jobb

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor